HomeBehandelingTarieven en vergoedingenWie ben ik?ContactPrivacy
Bewust-wording
Wat is homeopathie?
Informatie over het consult
Voor wie?
Wat is homeopathie?


Homeopathie werkt volgens een gedegen methode die in de 19e eeuw in opgetekend in de Organon van Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie. De geschiedenis van de homeopathie gaat al veel verder terug maar Hahnemann was de eerste die er een systeem van heeft gemaakt waar wij in onze tijd nog steeds veel inspiratie uit putten.
Dat betekent niet dat de homeopathie zichzelf sinds die tijd niet meer ontwikkeld heeft, integendeel. Er zijn veel nieuwe middelen ontdekt en inzichten bijgekomen. De fundamenten zijn echter nog steeds gelijk en toepasbaar. 

Het systeem is gebaseerd op een aantal pijlers:
1. De mens beschikt over een zelfgenezend vermogen. Als de mens uit evenwicht is kan een homeopatische prikkel ervoor zorgen dat de mens zichzelf weer geneest. Homeopathie is zo bezien dus een prikkeltherapie. De mens geneest uiteindelijk zichzelf en raakt dus ook niet afhankelijk van medicatie.

2. Het gelijksoortigheidsprincipe: de mens produceert symptomen op fysiek, mentaal en emotioneel gebied om aan te geven dat er een verstoring heeft plaats gevonden. We gaan samen op zoek naar de oorzaak van deze verstoring. Maar ook nemen we de belangrijkste en meest karakteristiek symptomen om een middel te vinden dat gelijksoortig is aan jou klachten. Het middel is eerst getest op een gezonde proefpersoon.

3. Het homeopatisch middel is gepotentieerd. Elk dier, plant en mineraal draagt een bron van informatie in zich mee. Om over die informatie te kunnen beschikken potentiëren wij de planten, dieren, mineralen en andere stoffen, dit worden de homeopatische geneesmiddelen. Potentiëren is het proces van stapsgewijs verdunnen en schudden van de oerstof. De oertinctuur van de plant werkt in op fysiek niveau maar om er een homeopatisch geneesmiddel van te maken gaan we nog een stapje verder. Door deze gepotentieerde stoffen op gezonde proefpersonen te testen zijn we erachter gekomen dat het homeopatische geneesmiddel niet alleen inwerkt op ons lijf en de ziekteprocessen kan beïnvloeden maar ook op het emotionele en mentale niveau regulerend werkt. Hoe dat uitwerkt is voor iedereen anders maar in het algemeen brengt een gepotentieerd geneesmiddel gestagneerde energie in de vorm van fysiek lijden, vastzittende gedachten of emoties weer in beweging. Zo hebben we als mens ook een potentieel tot onze beschikking die we vaak maar gedeeltelijk gebruiken. Met homeopathie kun je ook dit potentieel in jezelf meer gaan ontdekken.

 

 

 

 

 

 

HomeBehandelingTarieven en vergoedingenWie ben ik?ContactPrivacy
In het hart van elke winter zit een trillende lente, en achter de sluier van elke nacht zit een glimlachende dageraad.